2012
Tarda de Patrimoni Industrial
TEMA: “L’electricitat, una energia centenària”                       
DATA: Dimecres 30 de maig de 2012
HORARI: de les 16h  a les 21h
LLOC: Casa de Cultura de Girona (Pl. Hospital, 6)
CONTINGUT:

  • “Girona, ciutat pionera en l’enllumenat elèctric” a càrrec de Pere Freixas, director del Museu d’Història de la Ciutat.


  • “Qui era Narcís Xifra i Masmitjà?” a càrrec de Joaquim Bosch, director de l’Institut Narcís Xifra i Masmitjà de Girona.  
  • “L’aventura hidroelèctrica de la Vall Fosca (Pallars Jussà)” a càrrec d’Eva Perisé, directora del Museu Hidroelèctric de Capdella.


  • “Les centrals elèctriques dels rius gironins, elements de patrimoni industrial” a càrrec de  Josep Lluís Serrano i Joan Carles Alayo, membres del Col·legi d’Enginyers Tècnics Industrials de Girona.
  • “Tractament didàctic del patrimoni industrial” a càrrec d’Àngel Morillas, responsable del projecte UNESCO “El patrimoni en mans dels joves” – XEAUC.


L’acte va ser inaugurat per Natàlia Molero, directora de la Casa de Cultura de Girona i Domènec Espadalé, president de la Cambra de Comerç de Girona. La cloenda va anar a càrrec de Lluís Garcia, cap d’àrea de patrimoni d’Unescocat i Joan Pluma, DG de Patrimoni cultural, Departament de Cultura de la Generalitat.

૪૪૪

En alguna d’aquestes edicions dels cicles de patrimoni industrial hem comptat amb el suport de la Cambra de Comerç de Girona i la Càtedra UNESCO de Polítiques culturals i cooperació de la UdG


I la col·laboració de la FCACU i les associacions de St. Adrià de Besòs, Alcoi, el Masnou, l’Hospitalet de Llobregat i Unescocat; els ST del Departament d’Ensenyament (del 2010 al 2012), la Fundació Valvi i la Casa de Cultura de Girona.