2011

- Divendres, 18 de febrer. Inauguració del Cicle. Conferència “El patrimoni industrial dins el Patrimoni de la Humanitat” a càrrec d’Eusebi Casanelles, director del Museu de la Ciència i la Tècnica de Terrassa.
- Dilluns, 7 de març. “El Vapor Burés d’Anglès, un patrimoni industrial rellevant declarat BCIN” a càrrec de Josep Tarrés, professor de la UdG.
- Dilluns, 14 de març. “Primera fase de la recuperació de l’antiga paperera del Molí Fondo de St. Joan les Fonts” a càrrec de Josep Obrador, enginyer industrial.
- Dilluns, 4 d’abril. “La major concentració de colònies industrials de Catalunya (Berguedà i Bages)” a càrrec de Lluís Busquets i Josepa Huguet, president i secretària de la Federació d’Associacions de Veïns del Baix Berguedà.
- Divendres, 13 de maig. Cloenda del Cicle. Conferència “Dipòsits vells de Manresa. D’edifici industrial a centre cultural” a càrrec d’Alba Subirana, directora del Museu de la Tècnica de Manresa.

                Lloc:  Cambra de Comerç de Girona (Gran Via Jaume I, 46)  Hora: 7 de la tarda

- Dilluns, 21 de febrer. “La Casa de les Llengües dins un espai de patrimoni industrial” a càrrec d’Antoni Mir, director de la Casa de les Llengües-Linguamón.
- Dilluns, 2 de maig. “El Modernisme en el Patrimoni industrial. Les catedrals del vi” a càrrec d’Àngel Morillas, historiador de l’art i membre d’ICOMOS.

                Lloc:  Casa de Cultura de Girona (Pl. Hospital, 6)  Hora: 7 de la tarda

                Itineraris turístics de patrimoni industrial

- Dissabte, 19 de març. El Garraf: Museu del Ferrocarril i Museu Víctor Balaguer de Vilanova i la Geltrú.