2008

- Dimarts, 6 de maig. Presentació del Cicle. Conferència “El paisajecultural de las Médulas (León)”, Patrimoni de la Humanitat, a càrrec de Maria Ruiz del Árbol Moro, doctora en Història antiga. Lloc: Sala d’actes de la Cambra de Comerç de Girona.
- Dimarts, 13 de maig. Les colònies tèxtils industrials” a càrrec de Pere Joan Sureda, enginyer industrial. Lloc: Sala d’actes de l’Hospici d’Olot.
- Dimarts, 20 de maig. El paper de les fargues” a càrrec de Jordi Mascarella, professor de la UdG. Lloc: Escola del Treball de Ripoll.
- Dimarts, 27 de maig. “Indústries de guerra: de l'oblit al redescobriment” a càrrec de Montserrat Besses i Marc Sansa, directora i realitzador, respectivament, del documental de TV3 “Del pintallavis a la bala. La indústria de guerra a Catalunya”. Presentació dels itineraris turístics de patrimoni industrial a les comarques de Girona. Lloc: Sala d’actes de la Cambra de Comerç de Girona.
- Dimarts, 10 de juny. “La preservació de les 3 xemeneies” a càrrec de Roger Hoyos, professor i membre d’Amics de la UNESCO de St. Adrià del Besòs. Acte de cloenda del Cicle. Lloc: Sala d’actes de la Cambra de Comerç de Girona.                                                                           

                                               
Itineraris turístics de patrimoni industrial

-          Itinerari 1. Diumenge 1 de juny. La Canya (Garrotxa) i Queralbs (Ripollès)