divendres, 28 de febrer de 2014

Segona sessió del Cicle 2014

Benvolguts,
Després d’haver brindat amb una copa de xampany com a joiosa celebració d’haver encetat el 8è cicle de Patrimoni industrial, el proper dimarts 4 de març arribem a la segona sessió del Cicle.
L’escriptora convidada és Núria Martí i Constans, una escriptora que acumula un gran nombre de publicacions i força premis. La seva intervenció en el Cicle girarà a l’entorn de la publicació “Trampa de foc” de l’editorial La Mar de Fàcil. Una narració que li permetrà parlar de les dones i el moviment obrer de principis del segle XX i del dia 8 de març, dia internacional de la dona treballadora. A més, de presentar-nos què és Lectura Fàcil, entitat simpatitzant de la Federació Catalana d’Associacions i Clubs UNESCO.
El maridatge serà amb la Imma Casals, directora de la biblioteca Can Casacuberta de Badalona, una biblioteca del grup UNESCO. Des de 1992, la biblioteca de Can Casacuberta ocupa l’espai de la fàbrica tèxtil Can Casacuberta coneguda també com a Fàbrica Giró o Ca n’Isop. La seva intervenció acompanyada d’imatges ens permetrà fer un salt enrere i descobrir l’edifici d’origen modernista industrial construït per Joan Amigó i Barriga, i després situar-nos en l’ús actual de l’espai.
L’objectiu d’aquests cicles és fer conèixer espais d’un enorme valor patrimonial – artístic i/o humà - , i d’aquesta manera animar els assistents a voler-los conèixer una mica més. És la nostra aportació a mantenir viva la memòria d’una part de la nostra història comuna.
Esperem que la proposta us sigui atractiva i que siguem molts a participar-hi.
Per aquells qui ho desitgin tindrem llibres de “Trampa de foc” per comprar i fer signar per l’autora.
No hi falteu!

Portada del Llibre de Núria Martí

Sortida dones treballadores de la Fàbrica Tèxtil CasacubertaDimarts 4
VIII Cicle de Patrimoni Industrial. Tema: Literatura i Patrimoni industrial.
Amb la participació de Núria Martí Constans (Trampa de foc), escriptora, i
Imma Casals, directora de la biblioteca Can Casacuberta de Badalona.
Presentació a càrrec de Dolors Reig.
Lloc: Casa de Cultura de Girona 
Hora: 7 de la tarda