dijous, 3 d’abril de 2014

El Cicle de Patrimoni Industrial, continua.

Benvolguts,
La setmana vinent continua el VIII cicle de Patrimoni industrial, concretament el proper dimarts 8 d’abril.

En aquesta ocasió anem més enllà de les comarques gironines, viatgem fins a Sta. Coloma de Cervelló, per endinsar-nos a la Colònia Güell. Hi ho farem de la mà de Jordi Dalmau i Josep Padró.

Aquesta vegada la part literària ens l’ofereix en  Jordi Dalmau Corominas, escriptor, articulista, membre de la junta d’Amics de la UNESCO de Girona. El que ell ens explicarà podríem dir que és un exemple de literatura oral, és un fet real del qual ell en va recollir alguns testimonis molt propers.  A partir del fet ocorregut en Dalmau titola la seva intervenció “El cor de les colònies fabrils”.

En Josep Padró és mestre i historiador de la Colònia Güell. Hi ha viscut i l’ha viscuda, és més, la reviu any rere any durant les jornades de portes obertes i de recreació històrica que s’organitzen a la Colònia Güell el mes d’octubre. En Padró aportarà la visió històrica i arquitectònica de la Colònia Güell, una veritable obra d’art, i ho farà amb un punt de vista excepcional i únic.

Ambdues explicacions esperem que us siguin interessats i que ens animin a anar a descobrir la Colònia Güell i/o revisitar- la ben aviat.

Us hi esperem!

P.S. Us enviem adjuntes algunes imatges de la Colònia Güell.


Dimarts, 8 d’abril de 2014
VIII Cicle de Patrimoni Industrial. Tema: Literatura i Patrimoni industrial.

Amb la participació de Jordi Dalmau, escriptor, i Josep Padró, historiador de la Colònia Güell.

Presentació a càrrec de Rafael Vila, coordinador del cicle.

Lloc: Casa de Cultura de Girona 
Hora: 7 de la tarda